Doorzichtige Kleding

14-03-2015

Het dragen van doorzichtige kledij is niet altijd evident. Hierbij enkele tips.

Gradaties van doorzichtigheid

Er zijn verschillende gradaties van doorzichtigheid. Dunne materialen als tule en chiffon zijn riskant. Effen kleuren schijnen eerder door dan stoffen met een print of motiefje. Strakke kleding is sneller doorzichtig dan wijde kleding. Plooien e.d. werken verhullend.

Checken van de doorzichtigheid 

Leg het materiaal op de rug van uw hand. Kunt u de nagels goed zien, dan is de stof in de regel transparant en zit u vaak aan de grens. Bij het dragen van dit soort kledij moet het ondergoed steeds goed overwogen worden. Kom altijd uit het pashokje wanneer u transparante kleding past en bekijk uzelf in de winkel, liefst in een spiegel waarbij het daglicht van achter u komt. En plain publiek geeft het u reeds een eerste aanvoelen met het transparente kledinstuk. 

Combinatie

Houd u van transparantie maar geeft u zichzelf niet graag 'bloot', dan is een combinatie van doorzichtige en niet-doorzichtige materialen (bijvoorbeeld een bloesje dat doorzichtig is op de schouders, armen of rug) een aanrader. Ook dit heeft zijn charmes.

Het juiste ondergoed

Kies steeds het juiste ondergoed. Dat zwart onder lichte kleuren niet geschikt is, weet iedereen. Wit durft echter onder lichte tinten door te schijnen. Onder lichte tinten kan u best huidskleurig ondergoed dragen. Een gewone slip is misschien wél zichtbaar en accentueert daarmee het doorzichtige effect van uw kleding. Soms kan een string een oplossing bieden. 

Contacteer ons

Nell Mode
‘s Gravenstraat 64 A
9810 Nazareth
T. 09 385 53 98
E. info@nellmode.be

Blijf op de hoogte